Master in Food Systems, stacjonarne, drugiego stopnia (S2-PRK-MFS) | |
Drugiego stopnia Stacjonarne, 2-letnie Język: angielski | Spis treści: Opis ogólnyKierunek prowadzony w ramach konsorcjum EIT FOOD ivzw oraz Uniwersytetu Warszawskiego, Universidad Autónoma de Madrid, Queen’s University Belfast, Universität Hohenheim, University of Reading, Università degli Studi di Torino – projekt: MSc programme Studia Master In Food Systems (MFS) prowadzone są w dyscyplinie Nauki o Zarządzaniu i Jakości (dyscyplina wiodąca, Nauki Społeczne) oraz Technologia Żywności i Żywienia (dyscyplina uzupełniająca, Nauki Rolnicze). Studia obejmują 4 semestry. Zajęcia odbywać się będą:
Studia są płatne. Istnieje możliwość ubiegania się o stypendium. Master in Food Systems to zintegrowany program studiów magisterskich oferowany przez Wydział Zarządzania we współpracy z wymienionymi wyżej uniwersytetami partnerskimi. Celem programu jest przekazanie pogłębionej wiedzy o zarządzaniu łańcuchem wartości w systemie żywnościowym. Studenci pobierają naukę łącznie na 3 uniwersytetach, zaczynając (i kończąc) na Wydziale Zarządzania UW. Każda instytucja akademicka oferuje bloki semestralne skoncentrowane na różnych obszarach systemu żywności. Moduły łączą wykłady online i offline ze studiami przypadków, współtworzeniem i rozwiązywaniem problemów, opracowywaniem biznesplanu i pracą magisterską. Na każdym semestrze studenci realizują moduły oferowane stacjonarnie przez daną uczelnię oraz jeden moduł wspólny dla studentów ze wszystkich uczelni partnerskich. W I semestrze jest to moduł „Wprowadzenie do systemu żywnościowego” (w formacie SPOC - specjalistyczny prywatny kurs online), który ułatwi wybór ścieżki mobilności. Na II i III semestrze są to moduły wyjazdowe (kilkudniowe) w formie wykładów i warsztatów. IV semestr jest w całości poświęcony pracy magisterskiej i projektowi badawczemu do pracy magisterskiej. Student otrzymuje dyplom Uniwersytetu Warszawskiego ze stopniem magistra oraz suplement z opisem przebytej ścieżki. Studenci realizują efekty kształcenia w zakresie wiedzy umiejętności i kompetencji skutkujące następującą sylwetką absolwenta Absolwent w zakresie wiedzy:
Absolwent w zakresie umiejętności:
Absolwent w zakresie kompetencji społecznych:
Możliwości zatrudnienia Wśród potencjalnych stanowisk znajdują się te związane z marketingiem, zarządzaniem produkcją i logistyką, projektowaniem rozwiązań optymalizujących procesy produkcyjne i logistyczne, produkt-developerzy, analitycy szeroko pojętego sektora rolno spożywczego, konsultanci i doradcy, specjaliści ds. zapewniania jakości produktów żywnościowych, konsultanci d.s. zarządzania bezpieczeństwem żywności. Studia będą promować przedsiębiorczość oraz samozatrudnianie poprzez wspomaganie rozwoju start-upów. Aplikacja na studia TYLKO przez stronę: https://mfs-apply.eitfood.eu/ kontakt: mfs@wz.uw.edu.pl |
Koordynatorzy ECTS:
Przyznawane kwalifikacje:
Dalsze studia:
Efekty kształcenia
.